Bier uit de Oudegracht!

Op zaterdag 27 januari presenteert Hommeles haar Graachwaoter: een biertje gebrouwen met water uit de Oudegracht. Zij zal dit doen tijdens de tap takeover van Hommeles bij café dB's in Utrecht.

Graachwaoter

De tap takeover betekent dat bij dB's de hele week verschillende bieren van Hommeles op de tap staan. Dat zal overigens geen Graachwaoter zijn, want daarvan zijn slechts 100 flesjes beschikbaar. Dit bijzondere biertje zal alleen te proeven zijn op zaterdag 27 januari; wie ter plekke vijf euro doneert aan Support Casper, krijgt een flesje cadeau.

Bier uit de Oudegracht?

Brouwer en bierhistoricus Kees Volkers zal aanwezig zijn om een en ander zelf toe te lichten. Vroeger stonden er langs de Oudegracht tientallen brouwerijen, die hun brouwwater rechtstreeks uit de Oudegracht haalden. Pas in de 19e eeuw raakte het zo vervuild dat dit niet meer wenselijk was. Inmiddels echter is het water weer schoon genoeg. En zeg nu zelf: Utrechtser kan een biertje niet zijn!

Support Casper zamelt fondsen in voor onderzoek naar Alvleesklierkanker. Vorig jaar overleed de Utrechtse Bierverteller Tomas Schroën aan deze ziekte. Eerder dat jaar haalden Utrechtse brouwers ruim 12.000 euro op voor Support Casper. Tomas kon dat bedrag nog zelf aan de Support Casper overhandigen op het PINT Utrechtse Bierbrouwers Festival.

Wanneer?

Datum en tijd: Zaterdag 27 januari om 17.00 uur

Locatie: CAB-Rondom 100, 3534 BE Utrecht

(Café dB's is onderdeel van dB-Studio's in het CAB-gebouw aan de Cartesiusweg)